Elsas Budapestrulle beställes och framkörd
Publicerat: 2011-11-30 Kl: 19:16:57 | I kategori: ReceptI fredags fick jag en beställning av karln på tre stycken Budapestrullar tills idag som han ville bjuda sin arbetskompisar på.. Så imorse var det bara att kräla ur sängen och sätta igång och baka och sen köra fram tårtorna till byn.
Men det var det värt, för jag fick så mycket beröm av gubbarna :)
De skulle bara veta hur enkelt det är ;)

Men det var det värt, för jag fick så mycket beröm av gubbarna :)
De skulle bara veta hur enkelt det är ;)

BUDAPESTRULLE
6 äggvitor
3 dl socker
1 1/2 dl hasselnötskärnor
50 g marsanpulver, kallrörd
Fyllning:
4 dl vispgrädde
valfria bär t.ex blåbär, hallon el. jordgubbar
Ugn: 175 grader
Gör så här:
1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning.
2. Vispa till en blank maräng. Hacka nötterna och blanda hälften med marsanpulvret och rör ner i marängen.
3. Bred ut på en bakpappersklädd plåt. Strö över resten av nötterna och grädda i 20 min.
4. Låt svalna och stjälp upp på papper. Vispa grädden och bred på den över botten.
5. Strö bären på grädden. Rulla ihop från långsidan och lägg på ett fat med skarven ned.
6. Om man vill kan man spara lite grädde och bär och garnera uppepå rullen.
SMAKLIG SPIS.
6 äggvitor
3 dl socker
1 1/2 dl hasselnötskärnor
50 g marsanpulver, kallrörd
Fyllning:
4 dl vispgrädde
valfria bär t.ex blåbär, hallon el. jordgubbar
Ugn: 175 grader
Gör så här:
1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning.
2. Vispa till en blank maräng. Hacka nötterna och blanda hälften med marsanpulvret och rör ner i marängen.
3. Bred ut på en bakpappersklädd plåt. Strö över resten av nötterna och grädda i 20 min.
4. Låt svalna och stjälp upp på papper. Vispa grädden och bred på den över botten.
5. Strö bären på grädden. Rulla ihop från långsidan och lägg på ett fat med skarven ned.
6. Om man vill kan man spara lite grädde och bär och garnera uppepå rullen.
SMAKLIG SPIS.

Kommentarer
Trackback